Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Detalesnę informaciją apie naudojamus slapukus bei kaip atsisakyti savo sutikimo, galite rasti čia.

blog

Miške

Renkamės medžioklinius batus: į ką atkreipti dėmesį ir kokiais kriterijais vadovautis?

Renkamės medžioklinius batus: į ką atkreipti dėmesį ir kokiais kriterijais vadovautis?

Medžioklės ir lietingo oro sezonas įsibėgėja – metas išsirinkti batus, tinkamus įvairioms gamtos ir oro sąlygoms!

Siūlome susipažinti su pagrindiniais aspektais, kuriais vadovaudamiesi išsirinksite individualius poreikius atliepiančią avalynę. Batai, pagaminti iš aukščiausios kokybės medžiagų yra atsparūs vandeniui ir purvui, bet tuo pačiu garina drėgmę iš vidaus ir leidžia kojoms kvėpuoti. Universalūs medžiokliniai batai puikiai tiks ne tik medžioklei, bet ir žygiams į miškus ar pelkynus, lyjant lietui ar brendant per purvynus, bei kitoms aktyvioms veikloms.

 „Getbex“ siūlo rinktis iš daugybės patikimų avalynės gamintojų, o šįkart kviečiame susipažinti su norvegiško prekės ženklo „Viking Outdoor Footwear“ produkcija.  Šio gamintojo avalynė – puikus pasirinkimas, ieškantiems optimalaus kokybės ir kainos santykio, patogių ir patvarių batų, tinkamų lietuviškiems orams

„Viking Outdoor Footwear“ yra vienas seniausių Norvegijos prekės ženklų, kurio istorija prasidėjo 1920 m. sausio 17 dieną, kuomet „Viking“ įkūrėjas Peter Mathias Røwde Ašimo mieste Norvegijoje įsteigė gumos fabriką. Fabrikas, pavadintas „Viking“, ėmė gaminti guminius kaliošus, skirtus apsaugoti avalynę nuo purvo ir drėgmės, tačiau ilgainiui, atsižvelgdami į vartotojų poreikius ir besikeičiančią rinką, pradėjo gaminti ne tik guminius batus, bet ir odinius, medžioklės, darbo batus, taip pat futbolo batelius. Šiuo metu „Viking Outdoor Footwear“ yra pasaulinis prekės ženklas, veikiantis net 17-oje šalių.

Kaip ir dauguma šiuolaikinių gamintojų, „Viking“ viena svarbiausių savo vertybių įvardija tvarumą ir darnų vystymą. Be to, „Viking“ vieni pirmųjų batų gamyboje panaudojo „Gore-Tex“ membraną, pasižyminčią atsparumu drėgmei ir dideliu oro pralaidumu.

Kviečiame susipažinti su „Viking“ šeimos nariais – moderniausiais aukščiausios kokybės batais medžioklei.

Novatoriški medžiokliniai batai „Hunter de Luxe GTX“ yra itin tvirti, puikiai tinkantys sunkioms ekspedicijoms ir medžioklėms. Aukštas, atraminis aulas, pagamintas iš aukščiausios kokybės odos, suteikia visapusišką apsaugą nelygiame reljefe. Patvari, vandeniui atspari „Gore-Tex“ membrana apsaugo kojas nuo drėgmės net blogiausio oro metu. Patobulintas kulno sukibimas su paviršiumi, o dėl unikalių kniedžių, batus užsirišite labai greitai ir lengvai.

Renkamės medžioklinius batus: į ką atkreipti dėmesį ir kokiais kriterijais vadovautis

Batai „Viking Villrein II GTX“ sukurti medžioklėms ir kelionėms gamtoje šaltesniu metų laiku. Tai batai, kuriuose įdiegtos naujausios avalynės technologijos.

100% vandeniui atspari ir orui pralaidi „Gore-Tex“ membrana po tvirta, dilimui atsparia nubuko odos viršutine dalimi užtikrina apsaugą ir komfortą kintančiomis oro ir reljefo sąlygomis. „Ultimate Grip Concept“ pade naudojamas minkštos gumos ir agresyvaus protektoriaus rašto derinys, kuris užtikrina maksimalų sukibimą su bet kokiu paviršiumi.

„Viking Villrein Boa GTX“ sukurti medžioklėms ir kelionėms gamtoje šaltesniu metų laiku.Tai batai, kuriuose įdiegtos naujausios avalynės technologijos.

Patogi „Boa Fit“ batų užsegimo sistema pakeičia raištelius, yra greita naudoti, lengva ir tvirta. 100% vandeniui atspari ir orui pralaidi „Gore-Tex“ membrana po tvirta, dilimui atsparia nubuko odos viršutine dalimi užtikrina apsaugą ir komfortą kintančiomis oro ir reljefo sąlygomis. „Ultimate Grip Concept“ pade naudojamas minkštos gumos ir agresyvaus protektoriaus rašto derinys, kuris užtikrina maksimalų sukibimą su bet kokiu paviršiumi.

Renkamės medžioklinius batus: į ką atkreipti dėmesį ir kokiais kriterijais vadovautis

„Viking Hunter GTX“ aukščiausios kokybės aukšti, klasikiniai, odiniai medžiokliniai batai. Kaip tvirčiausi „Viking“ batai, jie pasižymi stilinga ir tvirta odos konstrukcija su stipriu „Gore-Tex“ pamušalu, užtikrinančiu 100% apsaugą nuo vandens ir pralaidumą orui. „Viking Hunter“ puikiai tinka plačiai pėdai ir turi pirštų apsaugą.

Renkamės medžioklinius batus: į ką atkreipti dėmesį ir kokiais kriterijais vadovautis

Aukščiausios kokybės avalynė

„Gore-Tex“ – tai vandeniui atsparus, tačiau orui pralaidus membraninis audinys, įregistruotas kompanijos „W. L. Gore and Associates“ 1969-aisiais. Šis audinys nepraleidžia vandens iš išorės, tačiau tuo pačiu metu išgarina drėgmę iš vidaus į išorę. Itin lengva, vandenį atstumianti membrana plačiai naudojamas daugelyje sričių.

„Viking UGC“ (ultimate grip concept) guma užtikrins sukibimą su įvairiais gamtoje sutinkamais paviršiais bet kuriuo metų laiku. Oro temperatūrai nukritus žemiau nulio, guma išlaiko savo sukibimo su paviršiumi savybes, todėl batai su „UGC“ padu yra tinkami medžioklėms bet kuriuo metų laiku.

Vidpadis su „EVA“ technologija sugeria pėdoms tenkančius smūgius, todėl pėdos nepavargs net ir ilgų medžioklių metu.

„BOA“ užveržimo sistema smarkiai sutrumpina batų užsidėjimo bei nusiėmimo laiką. Sukant bato viršuje esantį ratuką galite pasirinkti būtent tuo metu reikalingą užveržimo stiprumą, taip pat išvengsite netyčinių batraiščių atsirišimų. „BOA“ sistemai suteikiama viso gyvenimo garantija, tad patogumu galėsite mėgautis be rūpesčių.

Renkamės medžioklinius batus: į ką atkreipti dėmesį ir kokiais kriterijais vadovautis

Į ką atsižvelgti, renkantis batus medžioklei ir žygiams gamtoje?

Be abejo, svarbiausias kriterijus, renkantis batus – tinkamas dydis. Nežinant tikslių savo pėdos išmatavimų, galite apsirikti, nes skirtingų gamintojų avalynės dydžiai gali skirtis. Netgi pirkdami batus elektroninėje parduotuvėje, galite būti tikri, kad galėsite juos pasimatuoti, o tuo atveju, jei dydis netiks – batus grąžinti ir išsirinkti Jums tinkamiausią batų porą.

Taip pat svarbu tiksliai įsivertinti individualius poreikius, žinoti, kokiomis sąlygomis bus naudojami batai. Medžioklinė avalynė pasižymi didele įvairove, kai kurie batai tinkami žiemai ar pavasariui, kiti yra universalūs, tinkami dėvėti bet kokiomis oro ir gamtos sąlygomis.

Žinodami tam tikras bato savybes, medžiagų, iš kurių jis pagamintas ypatumus, galėsite lengviau išsirinkti būtent Jūsų poreikius atitinkančią avalynę.

Kviečiame apsilankyti mūsų parduotuvėse Vilniuje, Šiauliuose ir Klaipėdoje arba patogiai apsipirkti www.getbex.com elektroninėje parduotuvėje. Mūsų darbuotojai atsakys į visus rūpimus klausimus ir užtikrins, kad Jūsų apsipirkimas bus ne tik malonus, bet ir naudingas.

Turite klausimų?
Nežinote, ką geriau pasirinkti? Reikia patarimo? Klauskite!

klausti

visa master-card paypal webmoney paysera