Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Detalesnę informaciją apie naudojamus slapukus bei kaip atsisakyti savo sutikimo, galite rasti čia.

Aprašymas

Aprašymas

„BF 109“ gaminamas nuo 1935 m., yra plačiausiai parduodamas kovinis lėktuvas aviacijos istorijoje. Oficialus tipinis žymėjimas Bf 109 niekada nebuvo pakeistas net po to, kai BFW buvo pervadintas. Dešimtajame dešimtmetyje tai buvo žingsnis link naujos kartos žemų sparnų naikintuvų su uždara kabina, ištraukiama važiuokle ir iš metalo pagaminta sparnų ir fiuzeliažo konstrukcija. Ši nauja konstrukcija atlaikė daug didesnes apkrovas nei anksčiau plačiai paplitusios audiniu dengtos vamzdinės konstrukcijos, kurių trūkumas buvo didžiulis oro pasipriešinimas dėl būtino skersinio tvirtinimo. Dėl to kompaktiškesnė ir stabilesnė konstrukcijos buvo galima pasiekti didesnį greitį su mažesniu spinduliu posūkiuose ir nardymuose, kurie yra tokie svarbūs naikintuvų pilotams. Bf 109 buvo ginkluotas dviem 20 mm kalibro MG FF kulkosvaidžiais sparnuose ir dviem 7,92 mm kalibro kulkosvaidžiais MG 17. Pastarieji buvo sumontuoti tiesiai prieš pilotą ir per pertraukimo pavarą sujungti su 1000 AG Daimler V12 variklio sraigto velenu. Tokiu būdu kulkosvaidžiai galėjo šaudyti per besisukančio sraigto žiedinį kelią, sviediniams nepataikant į besisukančius sraigto mentes. Taigi kulkosvaidžiai buvo labai arti piloto matymo linijos. Piloto sėdynė fiuzeliažo viduje buvo šarvuota plieninėmis plokštėmis nuo priešo ugnies.

Plienas, kurį „Böker“ galėjo įsigyti Damasko plieno projektui, yra iš E serijos Bf 109 naikintuvo, kuris buvo numuštas Karališkųjų oro pajėgų Supermarine 1940 m. mūšyje netoli Ašfordo kaimo Britanijoje. Galinė piloto sėdynės šarvų plokštė ir sraigto veleno guolio įvorė buvo sukalti į daug anglies turintį ir kraštus laikantį 80 sluoksnių Damasko plieną.

„Böker Plus ME 109 Damascus“ pasižymi daugybe legendinio naikintuvo dizaino elementų. Ašmenų pagrindo gale esantii piršto apsauga aiškiai turi piloto kabinos formą, matomą uždarius ir atidarius peilį. Peilio spalva pagrįsta būdingu maskuojamu Bf 109 raštu su žaliai pilka bazine danga, o priekinis fiuzeliažas nudažytas kontrastinga geltona spalva. Priešingoje pusėje yra rėminė spyna iš titano su įmantriai integruotu kietmetaliniu kontaktiniu paviršiumi. Elegantiškas ir kruopščiai integruotas segtukas leidžia peilį nešioti dešinėje pusėje. Peilis pristatomas su kokybišku dėklu saugojimui ir autentiškumo sertifikatu.

Ašmenų ilgis: 8 cm
Ašmenų plienas: Damaskas, 80 sluoksnių
Ašmenų storis: 3,5 mm
Rankenos medžiaga: anglies pluoštas.
Užraktas: rėmo užraktas.
Bendras ilgis: 18 cm
Svoris: 66 g

Klauskite

Atsiliepimai

blog

visa master-card paypal webmoney paysera