Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Detalesnę informaciją apie naudojamus slapukus bei kaip atsisakyti savo sutikimo, galite rasti čia.

blog

Sportas

Didžiausias šalyje ekstremalus bėgimas su kliūtimis „Alfa Run“ dalyviams žada ne vieną staigmeną!

Didžiausias šalyje ekstremalus bėgimas su kliūtimis „Alfa Run“ dalyviams žada ne vieną staigmeną

Rugpjūčio 7 d. profesionalius sportininkus ir mėgėjus sukvies jau 8-ą kartą organizuojamos didžiausios Lietuvoje ekstremalaus bėgimo su kliūtimis varžybos „Alfa Run“. Renginys vyks greta Vilniaus, Pamaraziuose.
Šiais metais renginio organizatoriai dalyviams paruošė dar daugiau ekstremalių išbandymų: net 36-ias kliūtis, daug purvo, elektros ir ledo. Taip pat pirmą kartą organizuojamas papildomas „Atominis“ 5 km bėgimas, kuriame žadami siurprizai ir laukiami spalvingi, ryškiai apsirengę dalyviai.

Vyks kvalifikacija į pasaulio čempionatą

„Alfa Run” renginys nuo 2021 m. pripažintas atitinkantis visus reikalavimus organizuoti kvalifikacinius bėgimus į ekstremalaus bėgimo (OCR) pasaulio čempionatą. Tai atvėrė galimybę sportininkams ir mėgėjams kvalifikuotis į rugsėjį vyksiantį pasaulio čempionatą ir išmėginti savo jėgas su elitiniais bėgikais iš viso pasaulio. Pirmiems penkiems (vyrų ir moterų kategorijose atskirai) sėkmingai įveikusiems „OCR kvalifikaciją į pasaulio čempionatą 2021“ bus suteikta teisė dalyvauti Strattone (JAV) vyksiančiame pasaulio čempionate.
Pasaulio čempionatui intensyviai besiruošiantis „OCR Baltic Warriors“ komandos bendraįkūrėjas, OCR pasaulio vicečempionas Dainius Liutkus kvalifikacijos barjerą įveikė dar 2019 m., kai Londone vykusiame OCR pasaulio čempionate užėmė antrąją vietą. Tačiau drąsiai pripažįsta, kad atvykęs į „Alfa Run“, kaip ir kiekvienose varžybose, sieks pergalės.

Nuosekliai besirengiantis varžyboms sportininkas treniruojasi ištisai: „Per savaitę turiu penkias bėgimo treniruotes po 1–1,5 val., dvi jėgos, vieną technikos treniruotę ir vos vieną laisvą dieną.“

Alfa run bėgimas 2021 Vilnius Pamaraziai

Sportininkas dalinasi, kad šiais metais daug profesionalų atvyks į „Alfa Run” siekdami peržengti kvalifikacijos kartelę ir patekti į rudenį vyksiantį pasaulio čempionatą. Kvalifikacijoje planuoja dalyvauti ir sportininkai iš kitų šalių – laukiama delegacijų iš Latvijos, Italijos.
„Alfa Run“ taip pat yra vienintelis Lietuvoje oficialus kvalifikacijos į OCR Europos čempionatą organizatorius. Italijoje turėjęs vykti Europos čempionatas nukeltas į kitus metus dėl COVID-19 pandemijos.

Iššūkiai skirti visiems: nuo sportininkų iki mėgėjų

„Alfa Run“ renginio stiprybė – visų dalyvių bendrystė. Nepaisant to, kad tai yra varžybos, kiekvienas dalyvis tampa vienos didelės komandos dalimi. Čia kiekvienas pasirengęs ištiesti ranką šalia esančiam, jį padrąsinti ir įkvėpti jėgų skintis kelią tolyn.
Rugpjūčio 7 d. dalyvių laukia 5 km ir 10 km trasos su laiko fiksavimu ir be laiko fiksavimo. Visuose iššūkiuose gali dalyvauti ne jaunesni nei 14 metų dalyviai. Pradedantiesiems ir pirmą kartą dalyvaujantiems pritaikytas specialus 5 km „Startuolio“ išūkis, kuriame teks įveikti 28 kliūtis.
Norintiems patirti ekstremalesnius pojūčius – organizatoriai siūlo rinktis „Alfa Hero“ iššūkį. Jame dalyviai bėgs 10 km ir turės įveikti net 36 kliūtis. Siekiantiems pelnyti čempiono vardą buvo sukurti 5 km ir 10 km „Čempionų“ iššūkiai, kuriuose fiksuojamas laikas ir pirmų trijų greičiausių vyrų ir moterų kategorijose laukia apdovanojimai.

Pirmą sykį organizuojamame „Atominiame“ iššūkyje – 5 km, 29 kliūtys ir daugybė spalvingų herojų. Organizatoriai žada staigmenų kupiną bėgimą – dalyviai susidurs ne vien tik su gamtos bei dirbtinai sukurtomis kliūtimis, tačiau ir su bėgikams skersai kelio stosiančiais bebaimiais riteriais.

Alfa Run 2021 renginyje laukiami ir mažieji 5–13 metų dalyviai, kuriems sukurta speciali 1 km su 15 kliūčių „Alfa Run MINI“ trasa. Joje vaikai šliauš Murziaus taku, šokinės linksmaisiais kalneliais bei drauge su kitais mėgins įkopti į „Alfa“ kalno viršūnę. Visiems vaikams dalyvavimas nemokamas, jei jų tėvai turi dalyvio bilietą į „Alfa Run“ bėgimą.

Ekstremalus bėgimas 2021 Alfa Run

5 ar 10 km trasas planuojantiems įveikti sporto aistruoliams D. Liutkus pataria neatidėlioti ir pradėti ruoštis jau dabar: „Iki renginio likusios vos 3 savaitės, todėl, jeigu žmogus ruošiasi bėgti 10 km trasą, siūlyčiau pabėgioti jau šiandien. Jeigu išvis nebėgioja – mėginti nubėgti bent 5 km. Papildomai reikėtų atlikti kūno sutvirtinimo pratimus ir jiems skirti bent 10 min. per dieną.“

 „OCR Baltic Warriors“ komanda paruošė specialią treniruotę: https://youtu.be/O0PYxiiqOIE

Alfa run 2021 bėgimo su kliūtimis socialinė renginio misija

Renginio organizatoriai – priklausomybės ligų „Alfa“ centro bendruomenė, kurios nariai yra iš priklausomybės gniaužtų ištrūkę žmonės. Kiekvienas dalyvis įsigydamas bilietą prisideda prie centro vykdomos  veiklos – pagalbos alkoholizmu ir narkomanija sergantiems asmenims. Renginys ne tik padeda išsilaikyti „Alfa“ centrui, tačiau ir leidžia integruotis reabilitacijos programą baigusiems asmenims, kurie jau nuo pavasario važiuoja į laukus Pamaraziuose ir įrenginėja kliūtis. Tuo tarpu likę organizaciniai renginio darbai vyksta ištisus metus.

Daugiau informacijos apie Alfa Run 2021 renginį: www.alfarun.lt
Gaukite -10% nuolaidą su kodu
Getbex10

Turite klausimų?
Nežinote, ką geriau pasirinkti? Reikia patarimo? Klauskite!

klausti

visa master-card paypal webmoney paysera